Polityka prywatności

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO).

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych

Wymagamy dobrowolnej zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Użytkownik ma zachowane prawo do cofnięcia zgody, na co należy zwrócić mu uwagę.

Zgoda musi być wyrażona przez osobę, która jest w wieku wymaganym przez państwo członkowskie – w przeciwnym razie musi zostać udzielona przez rodzica lub opiekuna.

Administrator danych osobowych

Podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest ROBI - Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, spółka komandytowa z siedzibą w Płońsku (09-100) przy ul. Lipowa 13.

Dane kontaktowe Administratora:

ROBI - Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, spółka komandytowa

09-100 Płońsk ul. Lipowa 13

NIP: 567-190-80-77

REGON: 365312136

Adres e-mail: sklep@centrumhandlowerobi.pl

Inspektorem ochrony danych w sklepfiranki.pl jest ROBI - Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, spółka komandytowa, adres e-mail: sklep@centrumhandlowerobi.pl

Aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu swoich danych osobowych należy skontaktować się do wyznaczonego przez nas inspektora danych osobowych.

Oto jego dane kontaktowe:

- adres e-mail: sklep@centrumhandlowerobi.pl

Skąd pozyskaliśmy Twoje dane?

Twoje dane uzyskaliśmy od Ciebie na etapie zakładania konta, a także później, w związku z transakcjami dokonywanymi przez Ciebie podczas zakupu naszego produktu w sklepie internetowym lub na portalu Allegro.pl.

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do wykonania umowy zawartej z Tobą, w tym do:

  • wykonania ciążących na ROBI - Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, spółka komandytowa obowiązków prawnych,

  • wykrywania nadużyć i zapobiegania im,

  • ustalenia i obrony oraz dochodzenia roszczeń,

  • marketingu,

  • tworzenia zestawień,

  • analiz i statystyk,

  • weryfikacji wiarygodności płatniczej,

  • obsługi reklamacji i zgłoszeń,

  • wsparcia technicznego,

  • rozliczeń finansowych, w tym wystawienia dokumentów księgowych.

Aby móc zawrzeć i wykonać umowę zawartą z Tobą, a tym samym świadczyć Ci usługę wymagamy podania następujących danych:

  • adres e-mail, hasło lub

  • adres e-mail, imię, nazwisko, telefon, adres zamieszkania lub

  • adres e-mail, imię, nazwisko, telefon, adres zamieszkania, nr konta bankowego lub

  • adres e-mail, imię, nazwisko, telefon, adres zamieszkania, danych firmowych w celu wystawienia faktury VAT.

Jeżeli nie podasz tych danych osobowych, niestety nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą umowy, a w konsekwencji nie będziesz mógł korzystać z sklepfiranki.pl. Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać od Ciebie podania innych danych niezbędnych np. ze względów rachunkowych lub podatkowych. Poza tymi przypadkami podanie Twoich danych jest dobrowolne.

Z zastrzeżeniem ograniczeń wynikających z RODO i innych przepisów prawa, posiadasz prawo dostępu do treści Swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych osobowych, prawo wniesienia sprzeciwu, a także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody.

Twoje dane osobowe udostępniamy stronom transakcji, które zawierasz na sklepfiranki.pl oraz podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, wykonują usługi typu b2b oraz wysyłkowe.

Możemy przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.

Na jaki okres czasu przechowywane są Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe będą przechowywane do czasu wniesienia sprzeciwu lub odwołania zgody.

Jeżeli nie zostanie wniesiony sprzeciw lub odwołanie zgody przechowujemy dane w celach:

  • weryfikacji roszczeń w związku z wykonywaniem umowy,

  • egzekwowania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych,

  • maksymalnie przez okres 10 lat od dnia zakończenia wykonania umowy.

W przypadku organizacji programów lojalnościowych, konkursów oraz akcji promocyjnych, w których możesz wziąć udział – Twoje dane będziemy przetwarzać przez czas ich trwania i okres rozliczenia wręczania nagród.

Przekazujemy Twoje dane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Polityka cookies

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
 używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl